içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Elbistan’ın Ağası: Nurettin Kılıç

Elbistan Güreş Festivali ile Yeni Bir Tarih Yaşadı

Elbistan’ın Ağası: Nurettin Kılıç

Elbistan Güreş Festivali ile Yeni Bir Tarih Yaşadı

Elbistan’ın Ağası: Nurettin Kılıç

Elbistan’da, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve Azerbaycanlı ve İranlı güreşçilerin de er meydanına çıktığı uluslararası festivalin “Güreş Ağası”, iş insanı Nurettin Kılıç oldu.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen Elbistan Uluslararası Karakucak Güreş Festivali'nde pehlivanlar er meydanına çıktı.

Festivalde pehlivanlar birbirlerinin sırtlarını yer getirmek için kıyasıya mücadele ederken ‘güreş ağası’ seçimleri de organizeye renk kattı.

275 pehlivanın katıldığı uluslararası organizenin güreş ağalığı için 4 iş insanı aday oldu. Türkiye Güreş Federasyonu Cazgırı Mustafa Sarı’nın yönettiği açık artırma kısa sürede 500 bin lirayı gördü. İş insanları Güreş ağası olmak için rakamı artırırken en yüksek teklifi veren iş insanı Nurettin Kılıç, festivalin güreş ağası oldu. Kılıç, güreş ağalığını 750 bin TL’ye aldı.

Güreş ağası olan iş insanı Nurettin Kılıç’a, Konya’da özel olarak hazırlanan kıyafeti, cazgır Mustafa Sarı tarafından giydirildi. Tespihi ise, Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz tarafından verildi.

Güreş ağası Kılıç, Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz ve protokol üyeleri ile birlikte izleyicileri selamladı.

Ata sporumuz güreşe böylesine önemli bir katkı sunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten güreş ağası Nurettin Kılıç, organizede emeği geçenlere teşekkür etti.

Tarih: 16-09-2024