içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İlk Ticari Çarşı Kuruluyor

Kızılcaoba Pazar Alanına 100 Konteynerler İndirildi

İlk Ticari Çarşı Kuruluyor

Kızılcaoba Pazar Alanına 100 Konteynerler İndirildi

İlk Ticari Çarşı Kuruluyor

Elbistan’da, rezerv alanda kaldığı için yıkımı kararlaştırılan iş yerlerindeki esnafların ticaretlerini sürdürecekleri yeni çarşı projesinde hummalı çalışmalar sürüyor.

İlk etapta yaklaşık 100 iş yerinin bulunacağı Kızılcaoba Mahallesi’ndeki pazar alanına konteynerler indirilmeye başladı. 2.çarşının ise eski emniyet binasının karşısındaki alana kurulması planlanıyor.

                Asrın felaketi sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Elbistan şehir merkezinin yeniden dizaynı ve tasarımı için hayata geçirdiği rezerv alan uygulamasında toplam 5 bin 648 bağımsız bölüm yapılacak. Güneşli Mahallesi’nde (çarşı bölgesi) 735 konut ve 675 iş yeri yapılması planlanıyor. Ahmet Karacabey Caddesi, Hulusi Efendi Bulvarı, Dulkadiroğlu Caddesi, Malatya Caddesi, Hamza Akbaş Caddesi ile İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’ndaki birçok bina da bu çerçevede yıkılacak. Söz konusu binaların tahliye tebligatları, 12 Temmuz’da asılmış ve vatandaşlara 20 gün süre tanınmıştı. Daha sonra bu süre ertelenmişti.

Bu süre zarfında ise, Elbistan Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz ve meslek odası başkanlarının katılımıyla yeni esnaf çarşısı belirlemek için çalışma başlatılmıştı.

Yapılan istişareler ve değerlendirmelerin ardından yeni esnaf çarşısı için 2 nokta belirlendi. İlk etapta Kızılcaoba Mahallesi’nde PTT arkasında pazar yeri olarak kullanılan bölgede altyapı çalışması başlatıldı. Elbistan Kaymakamlığı, Elbistan Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ile paydaş kurumlar alanda çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Bu bölgedeki esnaf çarşısında yaklaşık 100 konteyner yer alması bekleniyor. Alanda bir yandan altyapı ve zemin hazırlıkları yürütülürken bir yandan da konteynerlerin kurulumu yapılıyor. Geçici çarşıda alt ve üstyapı imalatlarının tamamlanmasının ardından rezerv alandaki esnaflar, yeni geçici iş yerlerinde ticari faaliyetlerine başlayacak.

Öte yandan diğer esnaf çarşısı ise, Güneşli Mahallesi’nde eski emniyet müdürlüğü karşısındaki alanda oluşturulacak. Burada da kısa sürede başlaması öngörülen çalışmalar sonrasında rezerv alanda kalan esnaflar yeni çarşılarına taşınacak.

Tarih: 13-09-2024