içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

“Katillerle Helalleşmeyeceğiz Hesaplaşacağız”

Nizam-ı Alem Ocakları Elbistan İlçe Başkanı Köleli

“Katillerle Helalleşmeyeceğiz Hesaplaşacağız”

 

Nizam-ı Alem Ocakları Elbistan İlçe Başkanı Köleli

“Katillerle Helalleşmeyeceğiz Hesaplaşacağız”

Nizam-ı Alem Ocakları Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Yesevi Köleli, Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan helikopter kazasının aydınlatılmamasına tepki gösterdi. Köleli, “Katillerle helalleşmeyeceğiz hesaplaşacağız” dedi.

Olayın üstünden 15 yıl geçmesine rağmen davada ilerleme kaydedilmediğini belirten Köleli, bu davayı sahipsiz bırakmayacaklarının altını çizdi.

Göksun ilçesindeki Keş Dağı’nda 25 Mart 2009’da düşen helikopterde, BBP’nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Sivas Belediye Meclisi Üyesi adayı Murat Çetinkaya, İHA muhabiri İsmail Güneş ve Pilot Mustafa Kaya İstektepe hayatını kaybetmişti.

Yazıcıoğlu ve hayatını kaybedenleri anmak için Keş Dağı’nda düzenlenen 2. Vuslat Kurultayı sonrasında değerlendirme yapan Nizam-ı Alem Ocakları Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Yesevi Köleli, “Muhsin Başkanımızın şehitliğine tanıklık etmiş Keş Dağı’nda yaptığımız 2. Vuslat Kurultayımız hayırlara vesile olsun” dedi.

Helikopter kazasıyla ilgili yargılama sürecine değinen Köleli, “Muhsin Başkan; hayatını milletinin refahı ve ülkenin bekası için harcamış bir dava adamıydı. Devletimizle ilgili önemli bilgilere de haiz olduğunu bildiğimiz Muhsin Başkanın sessiz yürüyüşünden korkan bazı Siyonist güçler ve onların yerli işbirlikçileri tarafından şüpheli bir şekilde şahadete sürüklendi. Ne yazık ki; olayın üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen dava sürecinde bir arpa boyu ilerleme kaydedilmedi. Birileri bizim ‘of’ dememizi, ‘yeter’ dememizi bekliyor. Ama çok beklerler. Nizam-ı Alem Ocakları var olduğu sürece Muhsin Yazıcıoğlu Davası asla sahipsiz kalmayacak. Unutmayın katiller; helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız” ifadelerini kullandı.

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, ‘Olayın yüzde yüz aydınlatılması bizim namus borcumuzdur. Bir kardeşimize olan vazifemizdir’ sözünü hatırlatan Nizam-ı Alem Ocakları Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Yesevi Köleli, “Zamanında bu suikast devletin namus borcudur deyip halen sözünde durmayanların borçlarını ödemesini bekliyoruz. Bu borcunuzu ödeyin. Borcunuz, 15 yıldır karlar altında duruyor. Daha kaç yıl daha duracak?” şeklinde konuştu

Tarih: 10-09-2024