içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Nurhak’ta “GİZLİ TARİH” Aranıyor!..

Tarihi Kalıntı Bilgisi Büyük Heyecan Yarattı

Nurhak’ta “GİZLİ TARİH” Aranıyor!..

Tarihi Kalıntı Bilgisi Büyük Heyecan Yarattı

Nurhak’ta “GİZLİ TARİH” Aranıyor!..

Nurhak’ta, depremzedeler için yapımına başlanan konut sahasında tarihi yapı kalıntıları olduğuna yönelik bilgi büyük heyecan yarattı. Sürpriz olay için Nurhak adeta detay seferberliği yaptı. Yetkili kurumlar harekete geçti.

6 Şubat 2023’teki asrın felaketi sonrasında Nurhak’ın yeniden inşası için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca çalışma başlatılmıştı. İlçede 2 ayrı etap halinde deprem konutu yapımı kararlaştırılmıştı. Nurhak’ta, afetzedeler için ilk etapta 253 konut teslim aşamasına gelirken 2.etaptaki 458 konut ve 13 dükkânla ilgili de inşaat çalışması başladı. İnşaat sahasında kalan Ören Pınarı mevkisinde tarihi yapı kalıntısı olduğu yönündeki bilgiler ise yetkilileri harekete geçirdi.

Nurhak Kaymakamı Oray Güven ve Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, bölgede inceleme yaptı. Daha sonra, kalıntıları incelemek için bölgeye Elbistan Şehir Müzesi’nden uzman bir ekip sevk edildi. Uzman ekip, araziyi ve tarihi yapıdan kaldığı değerlendirilen kalıntıları inceledi. Bu konudaki raporun önümüzdeki günlerde hazırlanacağı bildirildi.

Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, konuyla ilgili sosyal medya hesabından; “Elbistan Şehir Müzesi Müdürlüğümüzden gelen arkeologlarımız Ören Pınar’da incelemelerde bulundular. Herhangi bir tarihi kalıntı olup olmadığı; sonuca göre halkımızla paylaşılacaktır. Elbistan Şehir Müzesi Müdürümüze ve ekiplerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tarih: 13-09-2024