içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Tünelimiz Var Geçit Vermez!..

Al Sana Hizmet!.. Al Sana Sıkıntı!

Tünelimiz Var Geçit Vermez!..

Al Sana Hizmet!.. Al Sana Sıkıntı!

Tünelimiz Var Geçit Vermez!..

Edebiyat Yolu olarak adlandırılan Göksun- Kahramanmaraş kara yolu üzerindeki 3 tünelin kapatılması sonrasında eski güzergâhta oluşan araç yoğunluğu sürücüler açısından çileye dönüşürken tünellerin ne zaman açılacağı ile ilgili de belirsizlik sürüyor.

Göksun’la Kahramanmaraş’ı birbirine bağlayan; 80 kilometrelik yolu 64 kilometreye, seyahat süresini de 80 dakikadan 41 dakikaya düşüren Edebiyat Yolu’ndaki 11 tünelden 3’ü, 2 bin 881 metre uzunluğundaki Aşık Mahzuni Şerif tünelinde yerinden oynayan beton blokların yola düşmesi sonucu 29 Ağustos’a ulaşıma kapatılmıştı. Tünelde oluşan kısmi hasarın boyutunun net olarak belirlenmesi ve gerekli bakım çalışmalarının yapılması amacıyla Aşık Mahzuni Şerif Tüneli ile onu izleyen 2 tünelin ulaşıma kapanması sonucu eski güzergahta araç kuyruklarına neden oluyor. Eski güzergahtaki Püren Tüneli’ni kullanmak zorunda kalan sürücüler, 11 kilometrelik mesafeyi geçmek için yolun kalanından daha çok zaman harcıyor. Püren Tünel’indeki çalışmalar da trafiğin tek yönlü olarak akmasına neden oluyor. Yolun bu kısmında trafik oldukça ağır ilerlerken özellikle günün belli saatlerinde yoğunluk daha da artıyor. Araç yoğunluğuna bağlı olarak çok sık kaza yaşanması, trafiği saatlerce kilitleyebiliyor. Öyle ki; sürücüler bu mesafeyi 2-3 saat bekleyerek geçebiliyor.

Tünellerin ne zaman açılacağı ile ilgili de yetkililerin kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini belirten sürücüler, “Yaklaşık 20 gündür durum böyle. Deyim yerindeyse santim santim ilerleyen bir trafik var burada. Kazalar da işin cabası. Tünel hasar gördü deniliyor ama ne zaman yapılacağı ile ilgili bir şey söylenmiyor. Teknik detayları bilmediğimiz gibi kamuoyunda da ciddi bir bilgi kirliliği var. Önümüz kış. Kar ve buzlanmayla birlikte Püren’den geçmek daha da zor olacak. Biz, sadece Göksun’dan gidiş yönündeki tek tünelde sorun olduğunu biliyoruz. Eğer diğer tünelde sıkıntı yoksa araçlar neden oraya yönlendirilmiyor? Yetkililerin çıkıp insanları bilgilendirmesi lazım” ifadelerini kullanıyorlar.

Çoğu sürücünün, yoldaki trafiğe takılmamak için alternatif güzergahları kullanmaya başladığını hatırlatan vatandaşlar, “Göksun-Andırın güzergahını kullananlar ya da Gölbaşı’nı dolaşanların sayısı azımsanamayacak boyutta. İnsanlar, saatlerce beklemek yerine uzun olsa da buralardan gideceği yere ulaşmaya çalışıyor. Çalışmaların bir an önce bitmesi, can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz ediyor” şeklinde konuşuyor.

Tarih: 16-09-2024