içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Şeytan mı Aldı Götürdü? Nereye Gitti Bu Milletin Serveti?..

Şeytan mı Aldı Götürdü?

Nereye Gitti Bu Milletin Serveti?..

               Elbistan Halkı geçmiş dönem AK Partili Belediyeyi sorgulamaya başladı. Geriye bırakılan milyonlarca borç ve diğer enkazların yanı sıra hibe TBB tarafından hibe edilen, devletin katkı sağladığı ve satın alınan onlarca iş makinesi nereye gitti. Şeytan aldı götürdü mü? Yoksa demir fiyatına hurdacılara mı satıldı?

               AK Parti iktidarının 20 yıldır, sağ iktidarlar ile toplam 50 yıl yönetilen Elbistan Belediyesi ve Elbistan, yarım asır sonra adına ister mucize, ister zafer, isterse emanet oylar yer değiştirdi ve isterse vatandaş biraz kızdı gibi söylemler söylensin artık CHP’nin elinde.

               Genel iktidarın yaptığı gibi Elbistan’da da vurdumduymazlık, olağanüstü aşırı güven, iş bilmezlere iş verilebilmesi, beceriksizlerin iş başı yapması, yenilenememe, yeni yüzlere, gençlere ve kadrolara ulaşılamaması Türkiye genelinde olduğu gibi Elbistan’da da AK Partinin 22 yıllık faturasını önlerine koydu. Gençlik kolları diye yaşı 40 olanlarla yola devam edilmesi, ilçe başkanlarının pek de bilinmez oluşu ve hasbelkader gençlerle YOLA DEVAM denmesi, Elbistan’da CHP’yi deyim yenideyse iktidara taşıdı. Elbette bu durum Türkiye genelinin bir minyatür halinin Elbistan’da yaşanmasıydı.

               Yalakalıkların “Parti Çalışması” diye yutturulması, özde AK Partililerin “Sözde AK”lı değil diye dışlanması ve metal yorgunluğa çare bulunamamasının yanı sıra 22 yıldır aynı kişilerin partide olup ta yerine kimseciklerin gelmemesi, getirilmemesi ve gelememeleri, AK Partiyi Elbistan’da sildi, yok etti, efsane varlığına Fatiha okuttu.

Ve şimdi gelelim sadede…. CHP; yok şöyle emanet oylarla, yok şöyle kızgın oylarla, yok şöyle oynak oylarla, yok şöyle kırgın oylarla Elbistan Belediyesini almış-mış!.. Vermeyeydin!. AK Parti 2003’te iktidara gelirken aldığı yüzde 35 oyun hepsi kendinin miydi sanki? Anavatan, Doğru Yol, MHP, küskünler, dargınlar, medet umanlar, mevcut yönetici ve partilere kırgın olanlar AK Partiye oy vermedi mi? Eeee.. İşte durum şimdi de böyle. CHP Türkiye’nin birinci partisi oldu ise, Elbistan’da Bursa’da, Balıkesir’de Ekinözü’nde ve diğer büyükşehirlerde atını alıp Üsküdar’ı geçmiş ise iş işten geçmiştir. 75 yıllık yerel iktidarı “Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım” diyerek kuzu kuzu rakibe ikram ettiniz. Bunda CHP’nin payı yok mu? Elbette var. Tüm dış ve iç günlere rağmen CHP geldi, yani geldi gelmekte olan. Göremezsen, görmezsen, göstermezlerse bazı şeylerin göze çakılmak gibi huyu olur!..

               Şimdi gelelim Elbistan’a ve Elbistan Belediyesine, AK Parti tarafından 3-4 dönem yönetilen Elbistan Belediyesi, genel iktidarın gücü ile yaptı yapabileceklerini. Hizmet hizmettir kabul ama ya filmin sonu!.. Elbistan Belediyesinin AK Parti İktidarı döneminde onlarca iş makinesi, greyder, kepçe, çöp kamyonu vardı. Seçim gitti mal gitti! Nerede bu araçlar? Kimler, kimlerle ne filmler çevirdi de memleketin, Elbistan’ın, açıkçası Milletim Malı, Halkın Malı yok oldu? Attılar mı? Sattılar mı? Kaçırdılar mı? Bağışladılar mı? Yoksa “Benim değilsen elin olamazsın!.” ,“Ya beni benimsin ya da yine benimsin” zavallılığı ile gövde gösterisi yapılan araçlar kimlere peşkeş çekildi?

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Elbistan Belediyesine yani Elbistan halkına hibe edilen o araçlar o kişiler tarafından nereye gönderildi? Törenler yapıldı. Gövde gösterisi sunuldu. Gazetelere acayip haberler sunuldu.. İyi güzelde, devletin malı şimdi nerede? Deniz oldu galiba, yiyen de…. Her halde Elbistan Belediye Başkanı Av. Erkan Gürbüz, “Nede olsa seçimi kazanacağım. Hiç olmazsa milletin, devletin halkın araçlarını satayım da seçimde harcayayım” demiştir!..

Sosyal Medya aracılığıyla konuyu gündeme taşıyanlara;  millete halka, Elbistan’a sunmayı düşündüm. Sen, siz, sizler, AK Partiyi Elbistan’dan silip süpürülmesine neden olanlar(!) şapkanız yok ki önünüze koyup düşünesiniz. Musa Demir’e 8 bin oy, Yenide Refah’a 7.5 oy kaptır, seçmenini kızdır, küskün et, hiç düşünme, teslim et veya gönder, ondan sonrada dövün dur. Milletin malını, devletin aracını da Elbistan halkının mülkünü de yok et. Bu hesap boğaza takılır boğaza.

Bir belediyede seçim sonrası onlarca araçtan hiçbir şey kalmaz mı? (Kalmazmış. Bunu da gördük) Eğer iyi niyetli ve dürüst olduğuna inandığımız AK Partililer bu “YOK OLUŞ” için araştırma, soruşturma ve açıklama yapacak güçleri kendilerinde bulamazlarsa oylarınız emanette gider, sizden de kaçar. Halkın malı nerede? Kim ne yaptı? Satıldı mı? Hurdacıya mı satıldı? Parasını kim ne yaptı? Hesap ver hesap. Sen vermezse hesabı adama işte böyle ödetirler! Her halde şeytan aldı götürdü!..

Her filmin sonu, her çıkışın bir inişi, her girişin bir çıkışı var ona göre….

Okunması Gereken NOT: Bakın ömrünün yarısından fazlasını Elbistan Belediyesine çalışarak ve hizmet ederek geçiren, tüm dönemleri partiler ve belediye başkanları ile çalışmış bir yetkili Elbistan Belediyesinde geçmiş dönem araçların ve hizmet filosunun yok dilmesi ile ilgili kamuoyu ile neleri, nasıl paylaşmış. Buda mı yalan mağlubiyete yol açan, hezimeti getiren işgüzar siyasetçiler?.

 

Bir Dip Not: Bakın ömrünün yarısından fazlasını Elbistan Belediyesinde, çeşitli siyasi partili Başkanlarla çalışarak geçiren yetkili ve söz sahibi vatandaş nasıl hesap soruyor:

“Beş yıl önce temizlik araç filosu olan bir belediye, beş yıl önce asfaltı dâhil tüm işlerini kendi malı iş makinaları ile yürüten bir belediye, temizlik hizmetlerini dahi hibe ve başka belediyelerinin geçici yardımları ile yürüten bir belediyeye dönüş(türül)müş. Arızalanan iş makinalarının tamiri yerine kiralama yapılma usulüne gidilmiştir

İşin garip olan kısmı belediyeyi bu hale getirenler hakkında gerek iktidar, gerekse muhalefet milletvekilleri ile belediye yönetiminden sorumlulardan hesap sorulması suç varsa yargıya intikal ettirilme yönünde tık yok!..

“NEREDEN NEREYE! YIL 2018-2019 Mahalli seçimleriyle iş makinaları, kamyonları, temizlik araçları ve hizmet araçları ile kendine yeten EMLAK ZENGİNİ bir Elbistan Belediyesi DEVİR ALDILAR. Yıl 2024 Mahalli Seçimleriyle, temizliği dahi çevre il ve ilçe belediyelerinin hibe ve geçici araçları ile yürütülmeye çalışılan BORÇLU; HİZMET BİNASI DAHİ OLMAYAN bir Elbistan Belediyesi DEVRETTİLER.

               Adalet bir gün mutlaka gelir. Adalet bir gün herkese lazım olur.”

Bu yazı 406 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI